Spaar voor Maya de Bij figuurtjes 

Maya de Bij

  

 

Ruilbeurs


Mis je nog een figuurtje van Maya de Bij? Kom dan naar de Maya de Bij ruilbeurs. Deze wordt in week 37 (8 - 14 september) in iedere EMTÉ georganiseerd. Kijk in de winkel voor de precieze datum en tijd. 

 

Maya de Bij

 

Maya de Bij winactie

 

De afgelopen zes weken kon je op onze Facebookpagina meedoen aan de Maya de Bij winactie. Door iedere week een prijsvraag te beantwoorden maakte je kans op één van de Maya de Bij prijzenpakketten of kaarten voor Plopsaland. Inmiddels zijn alle winnaars bekend. Benieuwd of je gewonnen hebt? Klik hier!

 

Ontmoet Maya en haar vriendjes

 

Maya en haar vriendjes zijn samen een bont gezelschap. Ze hebben allemaal hun eigen karakter en eigenaardigheden. Zo is Barry de vlieg superslim en is Kurt de allersterkste mestkever. Willy houdt van slapen en Lara staat graag in de schijnwerpers. Hieronder stellen ze zich alle veertien aan jou voor.

 

Maya de Bij

Dag allemaal, ik ben Maya de Bij. Waar ik het meeste van hou? Van vrijheid! Daarom woon ik ook in de wei en niet in een bijenkorf. Op een bloem onder de open blote hemel slapen, van paddenstoel naar paddenstoel springen, … zalig gewoon! Ik beleef de leukste avonturen met mijn vrienden: Shelby de slak, Max de worm...en Willy natuurlijk!

 

 

Maya de Bij Willy

Zzzz.. He! Wat? Ben ik aan de beurt? Ok, ik ben dus Willy. Ik hou er niet van om mijn honingraat te poetsen of bloemen te bestuderen! Als Maya me komt halen om te spelen, ben ik dus altijd superblij dat ik uit de bijenkorf mag. Oh lala, ik ben moe van al die vragen. Mag ik nu verder dutten? Want, ...”Ben ik moe, moet ik naar bedje toe”.

 

 

 Ik ben Flip en ik ben een vrolijke zwerver. Ik ga waar de wind en mijn lange sprinkhaanpoten me brengen. Met mijn plunjezak en mijn viool! Ik pas al op Maya sinds haar geboorte. De natuur zit vol verrassingen en mysteries. Ik help Maya om ze te begrijpen. Ik weet bijvoorbeeld hoe regenbogen ontstaan of hoe je jeukpoeder moet maken. Ook als Maya verdrietig is, kan ze bij mij terecht. Ze kent mijn motto: In het leven moet je altijd op je pootjes terechtkomen!

Maya de Bij Barry

Ik ben Barry, ik ben een superslimme vlieg. Willy vindt me een betweter. Pff, hij is gewoon jaloers! Niet iedereen kan zo slim zijn als ik! En ik heb trouwens geen hulp nodig…zelfs niet als ik mijn bril verlies. Als je me niet gelooft, is dat pech voor jou!

 

Maya de Bij Beatrice

Ik ben Beatrice. Oh wat leuk dat jullie mij beter willen leren kennen! Ik ben Beatrice, de vlinder! Let op dat je mijn vleugels niet aanraakt. Dan verliezen ze hun mooie schitterende kleuren. Op het bal ben ik altijd de mooiste. Ik droom ervan om er een lief te vinden. Hebben jullie trouwens zin om met me mee te komen?

 

Maya de Bij Ben Hoi, mijn naam is Ben. Ik neem mijn bolletje mest overal mee naar toe. Ha ja, ik ben een mestkever. Jullie vinden dat misschien een beetje vies, maar ik houd de wei netjes…en ik vind dat mijn mestballetje lekker ruikt. Je moet trouwens keisterk zijn om zo’n grote mestbal vooruit te duwen! Daarom help ik Maya soms een handje. Op een dag zal ik even sterk zijn
als mijn oom Kurt...
Maya de Bij Juffrouw Cassandra Ik ben Juffrouw Cassandra. De schooljuf van de bijenkorf. Ik hou van orde en netheid… En dat is Willy’s sterkste kant niet. Kijk maar, daar ligt hij. Hij doet een dutje in zijn honingraat in plaats van zijn huiswerk te maken... Maya mag ik ook heel graag. Ik vind het heel dapper van haar dat ze alleen in de wei woont! Ze komt soms naar mijn klas, om de bijendans te leren bijvoorbeeld. Ik sta altijd klaar om haar goede raad te geven.
Maya de Bij Kurt

Ik ben Kurt, de oom van Ben. Mijn mestbal is zo groot. Daardoor kweek ik zulke sterke spierballen omdat ik hem steeds moet voortduwen. Maar ik ben niet alleen sterk, ik ben ook slim! Ik ben namelijk de grootste specialist van mestballen. Ze moeten mooi rond zijn en erg stinken. Ik leer Ben hoe hij de perfecte mestbal moet maken en ik moet zeggen, hij heeft talent! Doet me eraan denken dat ik er vandoor moet, ik heb hem beloofd samen te racen.

Maya de Bij Shelby

Ik ben Shelby, mijn vrienden zeggen dat ik altijd zeur, pffff. Ze moesten eens weten hoe moeilijk het leven van een slak is. Pffff... Ik ben altijd de laatste als we een wedstrijdje doen. Het is niet eerlijk pffff... Maar als ik mijn zinnen op iets heb gezet, houdt niets me nog tegen. Ik heb een harde schelp! ik zou ooit eens willen vliegen. Misschien kan Maya mij helpen om mijn droom waar te maken?

 

Maya de Bij Paul

Ik ben Paul, de mierencommandant! Mijn trouwe soldaten en ik hebben verschillende taken: waken over de bewoners van de wei, helpen met grote werken (een dikke tak van de weg slepen, dat is
een mierentaak!) … Mijn mieren zijn een beetje onhandig, maar heel aardig, dat zullen jullie wel merken. En nu, voorwaarts mars mannen!
Op naar de kersenbomen. Naar het schijnt zijn de kersen rijp!

 

Maya de Bij Bijenkoningin

Ik ben de bijenkoningin. Ik heers over de bijenkorf. En dat is een zware taak! Beslissen waar we de mimosahoning gaan bewaren, de koninginnenbrij proeven, eieren leggen, … Pfoe! Ik zal jullie een geheimpje vertellen: Het mag niet, maar soms heb ik zin om naar buiten te
glippen. En om met Maya in de wei plezier te maken!

 

 

Maya de Bij Tekla

Ik ben Tekla. Kom! Kom maar dichterbij! Ik zal je niet opeten! Auw! Mijn gewrichten doen pijn en ik word een dagje ouder. Om eerlijk te zijn is het al heel lang geleden dat ik nog eens een insect heb gevangen in mijn web. En als er al een insect in mijn web zit, komt kleine Maya hen altijd eruit redden. Grrr! Ben je zeker dat je niet wat dichterbij wilt komen?

 

Maya de Bij Max

Ik ben Max en ik praat niet zo graag. Ik ben een beetje verlegen. Ik blijf meestal onder de grond omdat ik een gevoelig velletje heb, en hierboven ben ik een beetje bang, want ooit heeft een vogel mij meegenomen naar zijn nest. Gelukkig kan ik altijd op Maya rekenen om me uit de rats te helpen! In ruil wijs ik Maya de weg in de onderaardse gangen van de wei. De tunnels, die ken ik als mijn broekzak!

Maya de Bij Lara Ik ben Lara, het lieveheersbeestje. Met mijn mooie zwarte stipjes ben ik de mooiste van de hele wei. En de slimste natuurlijk! Eerlijk gezegd
snap ik niet waarom iedereen Maya liever heeft. Wat heeft zij dat ik niet
heb? Ik geef het toe, om in de schijnwerpers te staan, ben ik tot veel bereid... Ik heb ooit zelfs gezegd dat ik het weer kan voorspellen!
Maar eigenlijk; weet ik alleen dat het mooi weer wordt als de klavertjes dichtgaan.

 

Maya de Bij kleurplaten

 

Speciaal voor alle Maya de Bij fans hebben wij een aantal Maya de Bij kleurplaten beschikbaar. Download ze alle vier!

 

 

Ga terug naar Acties
Voer uw postcode in:
Wilt u op de hoogte blijven van onze aanbiedingen?
Meld u dan nu aan!
Inspiratie voor heerlijke recepten vindt u bij EMTÉ.

Bekijk nu de receptenpagina
Copyright EMTÉ Supermarkten 2013