Hutspot met runderbraadworstjes

/5
 

1 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 35 minuten
  • 4 personen
  • Hollands

Bereidingswijze

  1. Smelt de helft van de boter of het bakproduct en fruit hierin de ui uit het hutspotpakket zachtjes 5 minuten. Voeg de wortelen, de aardappelen en de bouillon toe en kook met deksel 20 minuten.
  2. Bestrooi intussen de braadworstjes met zout en peper en bak ze in 15 minuten bruin en gaar in de rest van de boter.
  3. Giet de hutspot af en vang het kookvocht op.
  4. Roer ui, aardappel en wortel door elkaar en voeg zoveel kookvocht toe dat er een stevige, wat grove hutspot ontstaat. Maak op smaak met zout en peper.
  5. Voeg een scheutje warm water bij het bakvet van de worstjes en serveer ze met de jus bij de hutspot.

Tips: Schep eens blokjes komijnekaas of mosterdkaas door de hutspot. Neem in plaats van runderworstjes runderstoofvlees.

Ingrediënten

  • 100 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 pakket hutspotgroenten (ca. 500 gram)
  • 1 kilo kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 milliliter vlees- of groentebouillon (van tablet)
  • 4 runderbraadworstjes
  • zout
  • versgemalen peper

Zoek een recept