Snelle pasta met kipfilet en pesto van tuinbonen

/5
 

34 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze:

  1. Ontdooi de tuinbonen en schep de helft met 4 eetlepels olijfolie, de hazelnoten, de helft van de peterselie en de Parmezaanse kaas in de blender.
  2. Laat draaien tot een smeuïge pesto ontstaat en kruid deze met versgemalen peper en zout. Is de pesto nog te dik, voeg dan nog een beetje olijfolie toe.
  3. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes.
  5. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een anti-kleefpan en bak er de blokjes kipfilet goudbruin en gaar in.
  6. Voeg de afgekookte pasta en de tuinbonen toe en warm goed door.
  7. Schep er een paar lepels pesto door en voeg de rest van de peterselie (fijngesneden) toe.
  8. Kruid het geheel met zout en peper en serveer de pasta met een schaaltje van de tuinbonenpesto.

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilet
  • 400 gram Rummo Penne pasta
  • 600 gram diepgevroren tuinbonen
  • 100 gram hazelnoten
  • 5 flinke eetlepels olijfolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • ½ bakje verse peterselie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Zoek een recept