Peren-abrikozencrumble met havermout

/5
 

0 beoordelingen

  • Nagerecht
  • 45 minuten
  • 6 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de peren en abrikozen over de ovenschaal en strooi de basilicum erover.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de rietsuiker en de havermout. Kneed het vanillemerg met de boter door het meel-suikermengsel. Wrijf het mengsel tot kruimels. Strooi de kruimels over het fruit.
  3. Bak de crumble in 25-30 minuten goudbruin. Serveer het gerecht warm of koud. Lekker met de crème fraîche.

Variatie:

  • Vervang peren en abrikozen door appels en blauwe bessen. Neem in plaats van basilicum citroenmelisse of munt.

Ingrediënten

  • 4 peren (geschild, in partjes)
  • 400 gram abrikozen (in vieren)
  • 2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram rietsuiker of
  • 150 gram lichte basterdsuiker
  • 3 eetlepels havermout
  • 1 vanillestokje (opengesneden, merg er uit)
  • 175 gram boter (koud, in kleine blokjes)
  • 200 milliliter crème fraîche

Benodigde materialen

Ovenschaal

Zoek een recept