Stoofpot van rundvlees bereid met rode wijn

/5
 

38 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 165 minuten
  • TIEN van EMTÉ
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de uien met de blokjes spek. Als de uien glazig zijn neem alles uit de pan en zet het even weg.
  2. Bak in dezelfde pan met 1 eetlepel olijfolie de stukjes rundvlees en de knoflook snel bruin. Voeg de tomatenpuree toe en bestrooi het geheel met de bloem en voeg al roerend het water toe. Strooi er wat zout en versgemalen peper over en voeg dan de gebakken uien en spekblokjes weer toe. Goed doorroeren en schenk er dan de rode wijn bij en laat het geheel 2,5 uur sudderen. Voeg de champignons toe en laat nog even door sudderen.
  3. Plaats in warme schaal en voeg op het laatste moment de verse basilicum en peterselie toe.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels Olitalia olijfolie
  • 200 gram spekblokjes
  • 2 uien, in parten gesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 kilo mager rundvlees, in blokjes
  • 2 eetlepels bloem
  • ½ deciliter water
  • 5 deciliter Isla Grande rode wijn
  • 300 gram champignons, gesneden
  • 1 theelepel basilicum, gesneden
  • 1 theelepel peterselie, gesneden
  • Zout en peper

Zoek een recept