Witlofstamppot met appel en walnoten

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
  • Vegetarisch
  • 4 personen
  • Hollands

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ca. 20 minuten gaar.
  2. Verwijder de stronkjes uit de struikjes witlof en snijd de groente in smalle reepjes.
  3. Schil de appels, rasp ze grof of snijd ze in kleine stukjes. Besprenkel ze met citroensap.
  4. Hak de walnoten grof.
  5. Maak van de gare aardappelen puree met melk, peper, zout, nootmuskaat en tijm.
  6. Meng de witlofreepjes met de appel en noten erdoor. Warm alles goed door.

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige kokende aardappelen
  • 500 gram witlof
  • 2 zure appels
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 gram walnoten
  • 150 milliliter melk
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • 1 theelepel gehakte tijm of 1/2 theelepel gedroogd

Zoek een recept

Kookvideo's

  • Aardappelpuree maken

  • Witlof snijden