Zuurkoolmoussaka

/5
 

22 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 40 minuten
  • Weekrecept
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie en fruit de ui en de knoflook.
  2. Bak het gehakt rul en voeg kaneel, paprikapoeder en aangelengd juspoeder naar smaak toe.
  3. Verhit de boter en bak de appelplakken goudbruin.
  4. Kook de zuurkool en meng met de peterselie en munt.
  5. Meng de feta met de Griekse yoghurt.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Verdeel een laag warme aardappelpuree over een ingevette ovenschaal. Verdeel daarover de helft van het yoghurtmengsel.
  8. Schep de gehaktsaus erop.
  9. Beleg met de gekookte zuurkool en verdeel weer een laag warme aardappelpuree erover.
  10. Verdeel hierover een laag van het yoghurtmengsel en bouw verder met zuurkool.
  11. Bak de moussaka ca. 15 minuten in de oven tot de bovenzijde gaat kleuren.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels Olitalia olijfolie
  • 175 gram ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 gram gehakt
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Juspoeder
  • 10 gram boter
  • 2 Elstar appels, in stukken
  • 500 gram zuurkool
  • 1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
  • 1/4 bosje munt, fijngehakt
  • 100 gram feta, in blokjes
  • 450 ml Griekse yoghurt
  • 300 gram aardappelpuree

Benodigde materialen

Oven, ovenschaal

Zoek een recept

Kooktechniek

Aardappelpuree maken