Beter Leven keurmerk

Herken de sterren

Als Beste Slagerij van Nederland schenken wij veel aandacht aan ons assortiment vlees. Niet alleen de kwaliteit van het vlees, maar ook de afkomst en dierenwelzijn staan bij ons hoog in het vaandel. En gelukkig denk jij daar hetzelfde over, want de vraag naar producten die met respect voor dieren zijn gemaakt stijgt. Bij EMTÉ kun je kiezen voor vlees met een Beter Leven keurmerk. Zo helpen wij je graag bij het maken van een verantwoorde keuze.

Simpel sterrensysteem

Het Beter Leven keurmerk is een label met drie sterren dat op steeds meer verpakkingen van vlees, kip en eieren te vinden is. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van de dieren. Het Beter Leven keurmerk is van de Dierenbescherming, die het label door onafhankelijke professionals laat borgen.

Producten met het Beter Leven keurmerk

Genieten van een lekker stukje vlees, in de wetenschap dat het dier een goed leven heeft gehad? Dat kan bij EMTÉ. In onze schappen vind je kip- en vleesproducten met één ster of drie sterren en eieren met twee of drie sterren. Bij één ster hebben varkens meer leefruimte en meer afleidingsmateriaal tegen verveling, hebben kippen daglicht en een overdekte uitloop en lopen runderen minimaal 150 dagen per jaar in de wei. Bij drie sterren lopen varkens (zeugen) in de wei en hebben ze een grotere binnenruimte, hebben kippen geen behandelde snavels en lopen runderen 210 dagen in de wei.

Lees meer