Goede vis

Verantwoord uit de zee

Een stukje vis op zijn tijd is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens heel gezond! Maar waar we vaak niet bij stilstaan is dat het met sommige vissoorten niet goed gaat. Om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst kunnen genieten van vis, is het daarom belangrijk om nu bewust te kiezen. Vandaar dat veel van onze vissoorten MSC en ASC gecertificeerd zijn: een keurmerk voor duurzaam gevangen en verantwoord gekweekte vis, schaal- en schelpdieren.

Duurzaam en lekker

Onze vis komt van ons eigen visbedrijf SmitVis en ligt dagelijks vers in ons koelschap. Doordat veel van onze vis direct bij de bron wordt ingekocht, zijn er geen extra schakels en is er dus ook geen extra verwerkingstijd. Zo ligt het al binnen één dag op jouw bord! Bovendien houden wij bij de inkoop rekening met vangst en vangstgebieden. Zo weten wij precies waar, wanneer en hoe onze vis gevangen is.

MSC of ASC?

Wil jij ook bewust kiezen, let dan op het MSC- en ASC-keurmerk. Door vis met het blauwe MSC-keurmerk of met het ASC-keurmerk te kopen, weet je namelijk zéker dat deze vis uit een duurzame visserij komt. Ofwel dat er zo gevangen wordt dat er voldoende vis overblijft in de zee én dat het leven in zee zo min mogelijk wordt beïnvloed. Het ASC-keurmerk staat daarnaast voor verantwoord gekweekte vis, schaal- en schelpdieren. Onze Tilapia en Pangasius zijn bijvoorbeeld ASC gecertificeerd en onze kabeljauwfilet én kibbeling MSC gecertificeerd. Zo kun je iedere dag met een gerust hart genieten van een stukje vis.