Nieuw bij EMTÉ: Sous-Vide

Maakt koken met vers gemakkelijk

Wat is Sous-Vide?

Bij een Sous-Vide bereiding blijven smaak, structuur, kleur, vitaminen en voedingswaarden optimaal behouden. De Sous-Vide groenten en fruit zijn in hun eigen vocht gegaard. Hierdoor is de smaak puur en authentiek. Zo serveer je op ieder moment gemakkelijk en snel een bijzonder gerecht. Op drukke en minder drukke momenten. Veel restaurants maken gebruik van deze bereiding, omdat het kwalitatief hoogstaand én makkelijk is.

 

Zo wordt het gemaakt

De Franse term Sous-Vide staat voor vacuüm gegaard. Verse en onbewerkte groenten en fruit worden vacuüm verpakt en in een waterbad op nauwkeurig gecontroleerde temperatuur gegaard. Na de verhitting wordt het product snel afgekoeld. Dit zorgt voor een veel langere houdbaarheid van de groenten en fruit. Zonder dat er conserveringsmiddelen en E-nummers aan worden toegevoegd.

 

Vijf voordelen van Sous-Vide

  • Zonder E-nummers en conserveringsmiddelen

  • Langer houdbare verse groenten

  • Snel en gemakkelijk in gebruik

  • Ruimte voor je eigen creativiteit met behoud van smaak en voedingsstoffen