Onze groente- en fruitafdeling

Vers van het land

Op de kleurrijkste afdeling van EMTÉ kun je iedere dag kiezen uit een groot assortiment verse groenten, aardappelen en fruit. Producten uit het seizoen of lekker makkelijke panklare groenten, er is voor ieder wat wils.

Kwaliteit boven kwantiteit

Om de kwaliteit van onze versproducten te garanderen, werken wij met vaste leveranciers die net als wij kwaliteit belangrijker vinden dan kwantiteit én passie hebben voor hun vak. Zo kunnen wij jou iedere dag weer krakendverse producten bieden, boordevol vitaminen, vezels en mineralen, mooi van vorm en goed van smaak. De perfecte basis voor een lekkere en gezonde maaltijd!

Groenten en fruit uit het seizoen

Natuurlijk gaan wij ook met het seizoen mee en koop je bij ons de lekkerste seizoensproducten uit de streek waar zij het best tot hun recht komen. In het voorjaar de asperges uit Limburg, in de zomer kersen uit de Betuwe, in de herfst stoofpeertjes uit de Kromme Rijnstreek en in de winter natuurlijk kolen uit de Flevopolder. Groenten en fruit uit de seizoenen zijn smakelijker, goedkoper en milieuvriendelijker.

Producten van eigen bodem

Wij streven altijd naar de lekkerste producten, daarom halen wij onze groenten en fruit van over de hele wereld. Van Brazilië tot aan Spanje, maar zo veel mogelijk uit eigen land. Zo koop je bij ons een groot deel van het jaar kersen, spinazie en sla van Hollandse bodem.

Ontmoet onze telers

Barstensvolle soepen

Hoewel deze soepen in een zak verkocht worden, horen ze wel degelijk bij de versafdeling. Ze zitten namelijk boordevol groenten! De koelverse soepen van het merk Barstensvol worden gemaakt van reststromen groenten. Deze worden normaal gesproken als overschot bestempeld en vernietigd, omdat ze bijvoorbeeld door de vorm niet geschikt zijn voor de verkoop. Barstensvol soep is dus niet alleen een product van hoge kwaliteit, zonder kunstmatige e-nummers en onnatuurlijke conserveermiddelen, maar draagt ook nog eens bij aan het terugdringen van verspilling.

Bollo sinaasappelsap

Ons vers geperste sinaasappelsap wordt gemaakt van de allerbeste sinaasappels van het familiebedrijf Bollo. Op de plantages in de Spaanse La Valldigna vallei rijpen de sinaasappels hoog in de boom en krijgen ze onder invloed van de vele zonuren, zeewind en warme temperatuur een heerlijke zoete, volle smaak. Het resultaat is een sappige sinaasappel van goede kwaliteit. Bij Bollo plukken ze nooit alle vruchten van één boom. Alleen de rijpste sinaasappelen worden geselecteerd, waarna iedere sinaasappel nog eens twintig keer wordt gecontroleerd. Zo weet je zeker dat alleen de allerbeste vruchten in jouw sinaasappelsap belanden!