Onze kaasafdeling

Het beste uit binnen- en buitenland

Op onze kaasafdeling vind je een groot assortiment binnen- en buitenlandse kazen, waaronder een aantal bijzondere soorten die alleen bij EMTÉ verkrijgbaar zijn. Of je nu op zoek bent naar een heerlijke jonge kaas voor op de boterham, een pittige oude kaas voor bij de borrel of een smaakmaker voor in jouw favoriete saus of gerecht…onze kaasspecialisten kunnen je er alles over vertellen.

Uitgebreid assortiment

Ons assortiment is ruim en divers. Zo verkopen wij naast hele stukken en plakken kaas, ook de lekkerste smeerkazen en diverse soorten geraspte kaas voor over jouw pasta of pizza. Bovendien kun je op de bedieningsafdeling altijd een stukje kaas proeven en snijden onze kaasspecialisten graag een stuk kaas vers voor je af. Want vers van het mes, dat is toch wel het allerlekkerst!

De allerbeste producten

Al onze kazen zijn met de grootste zorg en passie geselecteerd. Wij bekijken, beoordelen en proeven regelmatig bestaande en nieuwe kaasvariaties en zijn constant op zoek naar hoe het nóg beter kan: bijvoorbeeld qua smaak, maar ook op het gebied van herkomst, duurzaamheid en natuurlijk de prijs. Kwaliteit staat voorop en daarom selecteren we alleen de beste producten van zo’n 80 kaasleveranciers, zoals de bijzondere 35+ en 48+ kazen van de Goudsche Waegh.

De Goudsche Waegh

Wat de kazen van De Goudsche Waegh zo bijzonder maakt? Naast dat ze alleen bij EMTÉ verkrijgbaar zijn, worden ze op ambachtelijke wijze gemaakt onder het toeziend oog van ervaren kaasmeesters. De heerlijke natuurgerijpte 48+ kaas heeft een romig zachte tot pikante smaak en rijpt op houten planken. Hoe langer de kaas rijpt, hoe pittiger het karakter. De volle smaak heeft zij te danken aan de 100% Hollandse melk en de speciale receptuur.

Voor bewuste klanten is er ook de 35+ kaas van De Goudsche Waegh. Deze kaas wordt gemaakt van halfvolle kwaliteitsmelk uit de Noord-Hollandse polders. Ongeëvenaard rijk en smeuïg van smaak en bovenal minder vet! Kazen die je echt eens geprobeerd moet hebben, dus kom vooral eens een stukje proeven in één van onze winkels.


Bijzondere buitenlandse kazen

Naast deze unieke oer-Hollandse kazen hebben wij ook een ruim assortiment aan buitenlandse kazen. Populaire kazen zoals brie, camembert en mozzarella, maar ook een aantal bijzondere exclusieve producten. Zo koop je alleen bij EMTÉ een heerlijke Haxaire Munster en hebben wij de beste Roquefort ter wereld (Papillon) in ons assortiment! Ook de Neufchatel en Manchego zijn zeker het proberen waard en ideaal voor op de kaasplank.

Tip: lekkers voor op het kaasplankje

Heerlijk zo’n kaasplankje, maar wat kun je erbij presenteren? Naast de traditionele roomboter, brood en vloerbrood kun je ook denken aan rozijnenbrood, notenbrood, roggebrood en vijgenbrood. Daarnaast combineert kaas ook heerlijk met gedroogde zuidvruchten, verse kruiden, noten (ongezouten) en amandelen.

Brood en toast zijn nodig om de smaak te neutraliseren tussen de diverse soorten kaas en wijn, niet om kaas op te smeren! Behalve als ze vloeiend zacht zijn.