Onze visafdeling

Verse vis, schaal- en schelpdieren

Vis is niet alleen lekker, het is ook nog eens heel gezond. Vandaar dat je in onze supermarkten een ruim aanbod vis, schaal- en schelpdieren vindt. Vers gevangen en in de meeste gevallen afkomstig van visbedrijf SmitVis.

Vers op je bord

Veel van onze vis wordt direct bij de bron ingekocht. Onze verse vis wordt direct na aankoop vanaf de visafslag of kwekerij naar ons productiebedrijf in Veghel gebracht waar het nog dezelfde dag verwerkt wordt. Zo ligt het al binnen één dag op jouw bord!

Verse kibbeling

Een echte aanrader is onze kibbeling. Onze kibbeling is supervers en perfect knapperig gebakken; precies zoals deze lekkernij hoort te zijn.

Het geheim achter de lekkerste kibbeling is de kwaliteit van de gebruikte vis. Daarom gebruiken wij uitsluitend Alaska Pollak. Een kabeljauwachtige die bekend staat om haar fijne structuur en sappige smaak. Om deze smaak te behouden, snijden wij de Alaska Pollak in grove stukken en wordt zij direct na het bakken op speciale wijze snel terug gekoeld. En dat proef je!

Tip: mosselen

Van juli tot en met april is het tijd voor mosselen! Deze Zeeuwse lekkernij was je in ruim water en zet je zonder water in de pan. De schelp heeft namelijk voldoende water bij zich wat vrijkomt door het verwarmen. Klein scheutje droge witte wijn erbij voor de smaak. Doe daarna de groenten erop en wat peper uit de molen. Let op: voeg geen zout toe! Doe de deksel op de pan en zet deze op hoog vuur. Na 3-5 minuten zijn de mosselen gaar. Even omschudden en de mosselen zijn klaar om gegeten te worden! Mosselen die dicht blijven niet opeten maar weggooien.