ACM geeft goedkeuring aan verkoop EMTÉ

Geplaatst op: 27 juni 2018

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op dinsdag 26 juni 2018 haar goedkeuring gegeven aan de voorgenomen verkoop van alle aandelen van EMTÉ Holding B.V. en haar dochterondernemingen EMTÉ Supermarkten B.V., EMTÉ Franchise B.V. en EMTÉ Vleescentrale B.V., door Sligro Food Group aan het consortium van Jumbo en Coop.

Naast de goedkeuring door de ACM hebben ook de betrokken Ondernemingsraden een positief advies uitgebracht. Partijen verwachten op korte termijn tot de afrondende transactie te komen.

Veghel / Velp, 26 juni 2018,

 

Namens directie Sligro Food Group N.V.

Koen Slippens & Rob van der Sluijs

 

Namens directie Jumbo Groep Holding B.V.

Frits van Eerd & Ton van Veen

 

Namens directie Coop Holding B.V.

Fred Bosch & Herco Boer

 

Over Sligro Food Group

Sligro Food Group bestaat uit foodservicebedrijven in Nederland en België, die met een totaalpakket food en aan food gerelateerde non-foodproducten en diensten actief zijn in de groothandelsmarkt voor de etende en drinkende mens. Sligro Food Group heeft in Nederland een netwerk van Sligro zelfbedieningsvestigingen en bezorgcentra en is met 24,4% marktaandeel ruimschoots marktleider. In België beschikt Sligro Food Group over twee zelfbedieningsgroothandels en één bezorgvestiging en heeft daarmee een top drie positie in de markt. Sligro Food Group streeft ernaar een constant en beheerst groeiende kwaliteitsonderneming te zijn voor al haar stakeholders. Over het jaar 2017 is een omzet gerealiseerd van € 2.970 miljoen met een nettowinst van € 81 miljoen. Het aantal personeelsleden op fulltime basis bedroeg 6.741. De aandelen van Sligro Food Group staan genoteerd op Euronext Amsterdam.

Over Jumbo Supermarkten

Jumbo telt momenteel circa 585 winkels, waaronder vier Foodmarkten. Ook zijn er 390 Pick Up Points waar klanten hun online bestellingen kunnen ophalen en bezorgt de supermarktketen boodschappen aan huis. In 2017 behaalde Jumbo een consumentenomzet van € 7.010 miljoen. In alle winkels én online wordt de unieke Jumbo formule gevoerd (beste service + grootste assortiment x laagste prijs) en kunnen klanten vertrouwen op de 7 Zekerheden. Door de klant altijd centraal te zetten, is het familiebedrijf één van de best gewaardeerde supermarktketens. Door de overname van Super de Boer in 2009 en C1000 in 2012 is Jumbo uitgegroeid tot het tweede supermarktbedrijf van het land. Bovendien heeft Jumbo begin 2016 de foodserviceformule La Place overgenomen.

Over Coop Supermarkten

Coop is een resultaatgerichte, herkenbare, zelfstandige coöperatie die, bewust van haar maatschappelijke positie, een optimaal pakket van levensmiddelen en gerelateerde producten / diensten levert aan consumenten- en ondernemersleden. Coop is groot geworden door samen te werken. Dat doet Coop voor klanten, maar ook met klanten, want: samen maak je ’t verschil. Coop heeft landelijk 268 supermarkten, waarvan 123 filialen en 145 winkels gerund door zelfstandig ondernemers. In 2017 behaalde Coop een consumentenomzet van € 1.177 miljoen.