Hollandse aardbei-speculaas cheesecake

/5
 

28 beoordelingen

  • Gebak en koek
  • 75 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Smelt de boter en breek de speculaasjes in stukjes. Maal 300 gram van de speculaaskoekjes in een keukenmachine.
  3. Voeg de boter en 2 eetlepels jam toe en meng tot een samenhangend deeg.
  4. Schep op de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Meng de citroenrasp, kwark, slagroom, vanillesuiker en de eieren goed door elkaar met een garde.
  6. Schep de overgebleven stukjes speculaas door het beslag en schenk in de vorm.
  7. Zet in de oven en bak de taart in ca. 45 minuten gaar.
  8. Laat de taart helemaal afkoelen, haal uit de vorm, smeer in met de aardbeienjam en leg op een serveerbord.
  9. Halveer de aardbeien en garneer de bovenkant van de taart met de aardbeien en poedersuiker.

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 350 gram speculaasjes
  • 5 eetlepels aardbeienjam
  • Rasp van 1 citroen
  • 500 gram volle kwark
  • 100 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 300 gram verse aardbeien
  • Poedersuiker

Benodigde materialen

Een springvorm van 22 cm doorsnede

Zoek een recept