Abrikozensalade met rode besjes en mozzarella

/5
 

3 beoordelingen

  • Salade
  • 15 minuten
  • Koken met Liefde Zomer
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Rooster de nootjes 2 minuten in een hete droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd de abrikozen in tweeën, ontpit ze en snijd in partjes. Ris de aalbessen van de takjes. Maak de krop sla schoon en haal de blaadjes los. Scheur de buffelmozzarella.
  3. Klop een dressing van de olijfolie met het sinaasappelsap en breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng vlak voor het serveren de slablaadjes met het fruit en de dressing. Verdeel de mozzarella en de nootjes erover.
  5. Rooster het brood goudbruin.
  6. Verdeel de salade over 4 borden en serveer het brood erbij.

Ingrediënten

  • 60 gram gehakte notenmix (ongezouten)
  • 1 bak abrikozen (à 500 gram)
  • 250 gram aalbessen
  • 1 krop sla
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 deciliter olijfolie
  • ½ deciliter sinaasappelsap
  • 4 sneetjes meergranenbrood

Zoek een recept