Gehaktballetjes in tomatensaus met rozijnen en amandelen

/5
 

13 beoordelingen

  • Hapje
  • 35 minuten
  • Spaans

Voor 12 hapjes

Bereidingswijze:

  1. Breng wat water aan de kook, giet over de rozijnen en laat even weken.
  2. Vermeng het gehakt met de fijngesneden ui en de Ras el Hanout.
  3. Vorm er kleine gehaktballetjes van, bak rondom goudbruin in wat olijfolie en schep ze in een ovenschaal.
  4. Voeg de uitgelekte rozijnen en de amandelen toe aan de pan waarin de gehaktballen zijn gebakken en blus af met de inhoud van het blikje tomatenblokjes.
  5. Laat iets inkoken en breng op smaak met cayennepeper en zout.
  6. Schenk de saus over de gehaktballetjes en laat nog zo’n 10 minuutjes verder garen in de voorverwarmde oven van 165°C.
  7. Presenteer de gehaktballetjes in de saus met prikkertjes.

Ingrediënten

  • 250 gram half-om-half gehakt
  • 1 theelepel Ras el Hanout Dipmix
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels garneeramandelen
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • Olijfolie

Zoek een recept