Ansjovisdip met gegrilde groente

/5
 

2 beoordelingen

  • Hapje
  • 20 minuten
  • Spaans

Voor 4-8 hapjes

Bereidingswijze:

  1. Doe de ansjovisfilet met 6 eetlepels olijfolie, de balsamico-azijn, de gedroogde tomaat en de knoflook in de blender en draai tot een puree.
  2. Voeg de peterselie en de koriander toe en draai nog heel kort.
  3. Schep de dip in een schaaltje.
  4. Snijd de courgette in staafjes.
  5. Verwarm de rest van de olijfolie in een anti-aanbakpan, voeg het kerriepoeder toe en laat even zweten.
  6. Voeg de staafjes courgette toe, zet het vuur hoger en bak in enkele minuten mooi bruin.
  7. Laat goed uitlekken en serveer met de ansjovisdip.

Ingrediënten

  • 1 blikje ansjovisfilet op olie, uitgelekt
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels balsamico-azijn
  • 2 eetlepels gedroogde tomaat op olie
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 1/4 bosje verse peterselie
  • 1/4 bosje verse koriander
  • 1 courgette
  • 1 theelepel kerriepoeder

Zoek een recept