Appel kaneel cake

/5
 

48 beoordelingen

  • Gebak en koek
  • 30 minuten
  • 8 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Roer de boter in de keukenmachine zacht en romig, voeg de suiker en de melk toe en voeg één voor één de eidooiers toe.
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel door het mengsel.
  3. Klop de eiwitten luchtig en spatel door het beslag.
  4. Vet de cakevorm in en bestrooi met bloem. Schep het beslag in de vorm.
  5. Schil de appels, snijd in grove partjes en bestrooi met het kaneelpoeder. Duw de appel in de cake en bestrooi met de kandij.
  6. Bak de cake in een oven van 175°C ongeveer 50 minuten.
  7. Als de cake is afgekoeld glazuur je de bovenkant overdadig.

Tip

Zorg ervoor dat al je ingrediënten op delfde temperatuur zijn, het liefst alles op kamertemperatuur. Zijn ze dat niet dan heb je kans dat je beslag gaat schiften en dat je cake minder luchtig wordt.


Ingrediënten

  • 75 gram boter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 appels (jonagold)
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 100 gram suiker
  • 100 milliliter melk
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels kandij
  • 1 deciliter glazuur

Benodigde materialen

Keukenmachine, oven

Zoek een recept