Appelbol met vanillesaus

/5
 

2 beoordelingen

  • Gebak en koek
  • 40 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven: 190 C.).
  2. Meng de rozijnen, walnoten, kaneel, 1 eetlepel suiker en het appelsap. Laat dit mengsel een paar minuutjes staan, zodat de smaken kunnen intrekken. Vul daarna de appel met het mengsel.
  3. Verdeel het deeg in vierkanten van ca. 12x13 cm, zet de appel in het midden van het deeg en vouw het deeg om de appel en druk het deeg bovenop aan.
  4. Zet de appels in een bakvorm en smeer ze in met 2 eigeel en bak de appelbollen in ca. 20-25 minuten goudbruin.
  5. Meng voor de vanillesaus 4 eigeel met 50 gram suiker. Verwarm de melk met de vanille (geschraapt uit het vanillestokje) en laat het koken.
  6. Zodra het kookt het eigeelmengsel er doorheen roeren. Zet het vuur lager en roer het mengsel tot het gaat indikken.
  7. Serveer de warme appelbol met warme vanillesaus.

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg (270 gram)
  • 4 jonagolds, zonder klokhuis
  • 4 theelepels appelsap
  • 4 theelepels rozijnen
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram kristalsuiker
  • 250 ml melk
  • 6 eigeel
  • 1 vanillestokje

Benodigde materialen

Oven, bakvorm

Zoek een recept