Appelroosjes met kaneel-notenijs

/5
 

0 beoordelingen

  • Nagerecht
  • 70 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Neem het roomijs uit de diepvries en laat in circa 15 minuten iets zachter worden.
  2. Rooster intussen de hazelnoten of amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  3. Meng het ijs met het kaneelpoeder en de noten en zet weer terug in de diepvries.
  4. Snijd de appels verticaal doormidden. Snijd uit de helften het klokhuis en leg ze met het snijvlak op het werkvlak. Snijd de appels in heel dunne plakjes.
  5. Doe alle appelschijfjes in een kom. Meng met het citroensap aangelengd met water tot de schijfjes net bedekt zijn en verwarm circa 2 minuten in de magnetron. Laat goed
    uitlekken in een zeef.
  6. Verwarm de oven voor op 190℃.
  7. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en plak de helften in de lengterichting weer aan elkaar zodat je een lange reep deeg krijgt.
  8. Roer de marmelade los met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg hiermee.
  9. Leg circa 10 appelschijfjes met de bolle kant naar boven, dakpansgewijs naast elkaar op de rand van het deeg. Zorg dat ze iets boven de randuitsteken.
  10. Klap het randje bladerdeeg dubbel en rol het deeg losjes op.
  11. Zet de roosjes met de appelblaadjes naar boven in de holtes van de muffinvorm.
  12. Bak in de oven in circa 40 minuten gaar. Dek eventueel af met folie wanneer ze te bruin worden. Laat afkoelen tot lauwwarm en bestrooi met poedersuiker.
  13. Zet ze op een bordje en schep een bolletje ijs ernaast.

Ingrediënten

  • 250 ml roomijs
  • 20 gram blanke hazelnoten of amandelen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • Poedersuiker
  • Voor de appelroosjes:
  • 1 rode zoete appel
  • Sap van ½ citroen
  • 4 ontdooide plakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade of abrikozenjam
  • Poedersuiker

Benodigde materialen

Muffinvorm, ingevet

Zoek een recept

Appelroosjes