Gevulde aubergine op Marokkaanse wijze

  • Hoofdgerecht
  • 25 minuten
  • 1 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan water aan de kook.
  2. Halveer de aubergine in de lengte, hol deze uit zodat er voldoende vulling in past en kook vervolgens in ca. 4 minuten gaar.
  3. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak het gehakt rul.
  4. Snipper ondertussen de ui fijn en pers de knoflook uit. Voeg dit toe aan het gehakt.
  5. Snijd de tomaat in blokjes en laat deze even mee opwarmen.
  6. Voeg ook de Ras del Hanout kruiden toe en breng evt. verder op smaak met peper en zout.
  7. Vul de aubergine met de gehaktmix, leg in een ovenschaal ingevet met olijfolie en bak gaar in ca. 20 minuten.
  8. Snijd de peterselie fijn en garneer vlak voor consumptie.
  9. Serveer met zilvervliesrijst.

Ingrediënten

  • 1/2 aubergine
  • 100 gram biologisch rundergehakt
  • 1/4 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tomaat
  • 1/2 eetlepel peterselie
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 4 opscheplepels zilvervliesrijst

Benodigde materialen

Oven, ovenschaal

Zoek een recept