Gepofte aubergines met salsa verde, granaatappel en feta

/5
 

0 beoordelingen

  • Lunchgerecht
  • 45 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Prik de aubergines in en leg ze circa 30 minuten op een bakplaat in het midden van de oven. Laat de aubergines, als ze zacht zijn, afkoelen en pel ze.
  3. Besprenkel de plakken stokbrood met olijfolie en rooster ze 5-6 minuten op de bakplaat in de oven.
  4. Pureer intussen alle ingrediënten voor de salsa verde, behalve de olijfolie.
  5. Voeg de olijfolie in een straaltje toe aan de salsa tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met (zee)zout en peper.
  6. Verdeel de gepelde aubergines over borden en druk een beetje plat. Bestrooi met zout en peper en bestrijk met de salsa verde.
  7. Verdeel de rucola, feta en granaatappelpitten erover. Besprenkel met de rest van de salsa verde en serveer het geroosterde stokbrood erbij.

Tip:

  • Vervang de feta door blauwaderkaas.

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 1 stokbrood in plakken
  • Olijf- of arachideolie
  • 75 gram rucola
  • 200 gram grof verkruimelde feta
  • 100 gram granaatappel- of pijnboompitten
  • 25 gram (platte) peterselie
  • 25 gram basilicum
  • 25 gram munt
  • 1 teentje gepelde knoflook
  • ½ rode peper zonder zaadjes in stukjes
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 eetlepels olijfolie

Zoek een recept