Gemarineerde biefstuk met paprikasalade

/5
 

8 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 35 minuten
  • 4 personen
  • Aziatisch

Bereidingswijze

  1. Mix in een blender eerst de koriander, knoflook, chilipeper en rietsuiker. Voeg er de helft van citroensap, sojasaus, en warm water aan toe. Proef even en voeg indien nodig het resterende citroensap toe.
  2. Leg de biefstuk in een glazenschotel en besprenkel met de helft van de dressing. Plaats enkele uren in de koelkast.
  3. Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Plaats ze op het BBQ-rooster en laat grillen in de vlammen tot ze zwartgeblakerd zijn.
  4. Haal de paprika’s van de BBQ, leg ze in een schaal en dek af met folie. Pel de paprika’s en snijd in reepjes. Overgiet met de resterende dressing.
  5. Haal de biefstuk uit de dressing en schud het sap eraf. Schroei de biefstuk aan elke kant gedurende 2 minuten dicht op de BBQ. Dit afhankelijk van de gewenste bakwijze en dikte van de steaks.
  6. Serveer de paprikasalade en de biefstuk en strooi er verse basilicum over.

Recept en fotografie: njam! – hét kookkanaal van België

Ingrediënten

  • 4 biefstukken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 gele paprika's
  • 2 rode paprika´s
  • 2 groene paprika's
  • Enkele takjes basilicum
  • ½ bundeltje verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ Spaanse peper
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel warm water

Benodigde materialen

Barbecue, blender

Zoek een recept

Kookvideo

Biefstuk bakken