Aziatisch stoofpotje met pangasiusfilet

/5
 

24 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Snijd de pangasiusfilet in grove stukken en kruid met zout en peper.
  2. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Verhit in een ruime braadpan de zonnebloemolie, voeg de currypasta toe en laat smoren.
  4. Voeg de blokjes paprika toe, smoor even mee en blus af met de kokosmelk. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
  5. Voeg de pangasiusfilet toe en laat 8 minuten mee stoven.
  6. Snijd ondertussen de paksoi fijn en voeg toe aan het stoofpotje. Laat nog 5 minuten stoven, voeg de koriander toe en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  7. Bestrooi het stoofpotje met de gebakken uitjes.

Ingrediënten

  • 750 gram pangasiusfilet naturel
  • 2 flinke eetlepels gele currypasta
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 400 gram kokosmelk
  • 1 paksoi
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje verse koriander (fijngesneden)
  • 4 eetlepels gebakken uitjes
  • Versgemalen peper
  • Zeezout

Zoek een recept