Aziatische riblappen met basmatirijst

/5
 

21 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 90 minuten
  • 4 personen
  • Aziatisch

Bereidingswijze:

  1. Snijd de riblappen in grove stukken en kruid ze met zout en peper.
  2. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime hapjespan en bak het vlees er stevig in aan.
  3. Zet het vuur lager, voeg de rode ui en de knoflook toe en fruit deze mee.
  4. Voeg de teriyakisaus en de ketjap manis toe en blus af met een flink glas water.
  5. Breng tegen de kook en laat het geheel onder een glas water ongeveer 80 minuten zachtjes pruttelen. Voeg nog wat water toe als de pan bijna droogkookt. Test of het vlees gaar is, laat anders nog even pruttelen. Kruid eventueel met zout en peper.
  6. Kook ondertussen de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitwasemen.
  7. Snijd de bosui fijn, meng door de gestoofde riblappen en bestrooi het geheel met sesamzaad.
  8. Serveer de gestoofde riblappen met de basmatirijst.

Ingrediënten

  • 800 gram riblappen
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 flinke eetlepels teriyakisaus
  • 4 flinke eetlepels ketjap manis
  • 400 gram basmatirijst
  • 1 bosje bosui
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • zout
  • versgemalen peper

Zoek een recept