Bananenbrood met cranberries zonder suiker en bloem

/5
 

20 beoordelingen

  • Gebak en koek
  • 55 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Draai de havermoutvlokken met de amandelen tot een fijn poeder in de keukenmachine en houd apart.
  3. Pel de bananen, snijd in plakjes en doe ze samen met de dadels in de keukenmachine. Draai tot een gladde pasta.
  4. Klop de eieren in een kom goed schuimig met behulp van een garde en voeg het bakpoeder en een scheutje melk toe. Meng goed door.
  5. Meng er de bananenpuree en het poeder van amandel en havermout door en spatel er tenslotte de cramberries door.
  6. Schep de massa in een ingevet cakeblik of in muffinvormpjes.
  7. Bak het bananenbrood mooi goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
  8. Reken, als je het in een cakeblik bakt zo’n 45 minuten. In de muffinvormpjes zal het ongeveer 30 minuten nodig hebben. Je kunt testen of het bananenbrood gaar door en met een naald in te prikken. Komt deze er schoon uit, dus er hangt geen beslag aan, dan is het brood gaar.

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 100 gram gepelde amandelen
  • 80 gram dadels (zonder pit)
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • scheutje melk
  • 6 eetlepels gedroogde cranberries

Zoek een recept