Met graskaas gevulde beenham met haricot verts

/5
 

1 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 45 minuten
  • 4 personen
  • Hollands

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C met de ventilator en boven- en onderwarmte aan.

2. Snijd de beenham aan de onderkant helemaal open en vouw er de plakjes graskaas in. Vouw het vlees terug dicht en omwikkel helemaal met het ontbijtspek.

3. Leg de beenham in een ovenschaal en braad gedurende ongeveer 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Maak ondertussen de haricots verts schoon door er de harde topjes af te snijden.

5. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook en blancheer er de haricots verts in.

6. Giet af, spoel koud onder ruim stromend water en laat goed uitlekken.

7. Snijd de kerstomaatjes doormidden.

8. Verwarm de olijfolie en fruit er de boontjes met de kerstomaatjes in aan.

9. Blus af met de aceto balsamico, warm goed door en kruid met zout en peper.

10. Snijd de beenham in mooie plakken en serveer met de groenten. Serveer er bijvoorbeeld gebakken krieltjes of aardappelpuree bij.


Ingrediënten

  • 600 gram beenham naturel
  • 4 plakken Graskaas belegen
  • 125 gram ontbijtspek in dunne plakjes
  • 700 gram haricots verts
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels aceto balsamico
  • Versgemalen peper
  • Zout

Benodigde materialen

Ovenschaal

Zoek een recept