Beenham uit de oven met geroosterde spitskool

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 50 minuten
  • 4 personen
  • Hollands

Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 170 C.

    2. Verwarm in een anti-kleefpan een beetje roomboter en braad er de beenham rondom in aan. Kruid met zout en peper en leg in een ruime ovenschaal. Plaats in de oven en laat ongeveer 40 minuten braden.

    3. Snijd de spitskool in vieren, verwijder de harde kern en leg deze na 25 minuten bij de beenham in de ovenschaal. Leg er een paar vlokjes roomboter op en kruid met zout en peper.

    4. Bestrooi de spitskool 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd met de pijnboompitjes.

    5. Schaaf, zodra het vlees in de oven gaat, de rode kool op de keukenschaaf in zeer fijne reepjes.

    6. Schep in een kom en voeg citroenrasp en –sap toe met een scheutje olijfolie en de rozijnen.

    7. Snijd de appel in blokjes, meng door de rode kool en kruid het geheel met zout en peper. De salade van rode kool wordt het lekkerste als deze enige uren kan marineren.

    8. Neem de beenham en de spitskool uit de oven. Snijd het vlees in dunne polakken en serveer met de geroosterde spitskool en de salade van rode kool.

    Eventueel kun je er nog aardappelpuree of gebakken aardappels bij serveren.

    Ingrediënten

    • 1 beenham, 600 gram
    • 1 spitskool
    • 1/2 rode kool
    • 2 eetlepels roomboter
    • 1 Elstar appel
    • 1 eetlepel pijnboompitjes
    • 2 eetlepels rozijnen
    • sap en rasp van ½ citroen
    • Scheutje olijfolie
    • Versgemalen peper
    • Zout

    Benodigde materialen

    Ovenschaal

    Zoek een recept