Biefstuk met roquefortsaus en vergeten groenten

/5
 

7 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 85 minuten
  • 4 personen
  • Frans

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Maak een marinade van 50 ml olijfolie, de knoflook, rasp van één citroen, sap van twee citroenen, de rozemarijn en wat vers gemalen peper.
  3. Snijd de pastinaken en aardappels in parten en snijd de peren in de lengte in vieren en verwijder het klokhuis.
  4. Leg de pastinaken, peren en aardappelen in een ruime braadslee, schenk de marinade erover en schep goed door.
  5. Strooi er zout en peper over, schuif in de voorverwarmde oven en braad gaar in ongeveer 45 minuten.
  6. Zet dan de oven uit en bak de biefstuk.
  7. Smelt de boter en de overgebleven olijfolie in een grote koekenpan. Bak de met een beetje peper en zout gekruide biefstukken 2 tot 4 minuten per kant, naar gewenste garing, haal ze uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  8. Schep de walnoten en kaas in de pan, roer dan de slagroom en de witte wijn erdoor en laat nog 5 minuten op een laag vuur pruttelen tot de saus dik is en de kaas volledig gesmolten is.
  9. Verdeel de biefstukken met de saus over vier borden en serveer met de ovengebakken groenten.

Ingrediënten

  • 60 ml olijfolie
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 2 citroenen
  • 4 takjes rozemarijn fijngehakt (gedroogd)
  • Peper
  • 3 pastinaken, gewassen en geschild
  • 3 harde handperen, gewassen
  • 750 gram aardappelen schoongeboend
  • 50 gram boter
  • 4 biefstukken
  • 150 gram walnoten, grof gehakt
  • 150 gram roquefortkaas, verbrokkeld
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml witte wijn

Benodigde materialen

Rasp

Zoek een recept