Biefstuk stroganoff

/5
 

2 beoordelingen

  • Bijgerecht
  • 10 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Snijd de biefstuk in 8 stukjes.
  2. Snijd de champignons in plakjes en zet ze klaar in een schaaltje. Doe dit ook met de andere groenten en peterselie.
  3. Schenk de slagroom in een kannetje en lepel de tomatenpuree op een schoteltje.
  4. Bak het biefstukje in een gourmetpannetje in een druppel zonnebloemolie. Kruid tijdens het bakken met peper en zout.
  5. Neem het biefstukje uit de pan en leg het alvast op je bord.
  6. Bak in hetzelfde pannetje ¼ van de rode uit, champignons en paprika mooi goudbruin.
  7. Voeg een beetje tomatenpuree toe, meng goed door en blus af met een druppeltje slagroom.
  8. Roer er de peterselie door en serveer de stroganoffsaus over het vlees.

Ingrediënten

  • 200 gram biefstuk
  • Zonnebloemolie
  • 100 gram champignons
  • 100 gram paprika in verschillende kleuren
  • ½ gesnipperde rode ui
  • 2 flinke eetlepels tomatenpuree
  • ½ bakje fijngesneden verse peterselie
  • 50 ml slagroom
  • Versgemalen peper
  • Zout

Benodigde materialen

Gourmetset

Zoek een recept