Bietenburger met geitenkaas

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 55 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Meng de bieten met de ui, knoflook, eieren en havermout.
  2. Voeg 2/3 van de geitenkaas toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries.
  4. Verhit de olie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 20 minuten goudbruin.
  5. Serveer de plakken brood met de rucola, bietenburgers, overige geitenkaas en tomaat.
  6. Bestrooi met peper.

Ingrediënten

  • 3 rauwe bieten (geraspt)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 4 eieren
  • 150 gram havermoutvlokken
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 8 dikke platen brood
  • 200 gram rucola
  • 1 tomaat (in plakjes)

Zoek een recept