Bietenhummus met gepofte knoflook

/5
 

0 beoordelingen

  • Voorgerecht
  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Arabisch

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de knoflook in de schil circa 5 minuten op een lage stand.
  2. Voeg vervolgens de bietjes en honing toe en laat nog circa 10 minuten sudderen.
  3. Laat afkoelen en verwijder de zachte knoflook uit de schil.
  4. Meng vervolgens de bietjes, gepofte knoflook, kikkererwten, komijn, 2 eetlepels olie en citroensap naar smaak in een keukenmachine tot een glad mengsel.
  5. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie.
  6. Serveer de bietenhummus met het stokbrood.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, ongepeld
  • 2 gekookte bietjes, in blokjes
  • 1 eetlepel honing
  • 400 gram kikkererwten (blik), uitgelekt
  • 1-2 theelepels komijnpoeder (djinten)
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 stokbrood, in sneetjes

Zoek een recept