Bietentagliatelle met ansjovis-gremolata

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 105 minuten
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze

  1. Mix de bloem met de eieren, eidooiers en het bietensap in een keukenmachine in circa 2 minuten tot een grof deeg.
  2. Kneed dit deeg circa 5 minuten door en laat afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
  3. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol op een met bloem bestoven werkvlak flinterdun uit.
  4. Vouw het deeg 3x dubbel, zonder aan te drukken en snijd er 1 cm brede linten van. Herhaal met de rest van het deeg.
  5. Kook de tagliatelle in circa 3 minuten gaar en giet af.
  6. Hak de peterselie, knoflook, citroenrasp en ansjovis door elkaar.
  7. Voeg de olijfolie en naar smaak citroensap toe en meng door de pasta.
  8. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 300 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels bietensap
  • bosje peterselie, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 4 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 6 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geschaafd

Zoek een recept