Gevulde bleekselderijstengels met gormas en rauwe ham

/5
 

0 beoordelingen

  • Hapje
  • 15 minuten
  • Koken met Liefde Zomer
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Roer de gormas los met 4 eetlepels olijfolie. Snijd de rauwe ham fijn. Roer door de gormas.
  2. Was en snijd de bleekselderij in stukken van ongeveer 5 centimeter. Vul ze met het gormasmengsel.
  3. Hak de noten heel grof. Verhit een droge koekenpan, voeg de noten, 2 eetlepels olijfolie en rozemarijn toe en hussel goed  om. Laat afkoelen.
  4. Bak het brood af volgens de aanwijzing op de verpakking.
  5. Serveer alles op een grote schaal of plank. Snijd het brood in plakjes en serveer met de gevulde bleekselderijstengels, de noten, de druiven en geef de rest van het gormasmengsel als smeersel erbij.

Ingrediënten

  • 1 bakje gormas (à 100 gram)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 100 gram rauwe ham
  • 1 struik bleekselderij
  • 150 gram gemengde gezouten noten
  • 2 eetlepels fijngesneden rozemarijn
  • 500 gram blauwe druiven
  • 1 focaccia (afbakbrood)

Zoek een recept