Gegratineerde bloemkool met romige brie en gebakken tilapia

/5
 

11 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 35 minuten
  • Koken met Liefde Herfst
  • 4 personen
  • Hollands

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes van gelijke grootte. Kook de bloemkool in 8-12 minuten gaar. Hak de peterselie fijn. Snijd de kaas in kleine blokjes.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ºC, of verwarm de ovengrill voor.
  4. Snijd de korsten van het brood en maal het brood tot kruim. Meng met de kaas. Dep de vis met keukenpapier droog. Bestrooi de filets met peper en zout en bestuif met bloem.
  5. Schep de bloemkool in een ingevette ovenschaal. Strooi het kaasmengsel erover. Leg hier en daar een vlokje boter. Zet de schaal in de oven en laat de kaas in 5-7 minuten in de oven of 2 minuten onder de grill gratineren.
  6. Verhit 2 eetlepels olie en 15 g boter in een koekenpan en bak de vis in 2-3 minuten per kant gaar.
  7. Stamp de aardappelen fijn met warme melk of bouillon. Breng op smaak met de helft van de peterselie en peper en zout.
  8. Verdeel de bloemkool, de vis en de puree over 4 borden.
  9. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen, geschild
  • 1 bloemkool
  • 15 gram platte peterselie
  • 100 gram romige brie
  • 2 (oude) witte boterhammen
  • 4 tilapiafilets
  • 1½ eetlepel bloem
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1½ deciliter warme melk of bouillon

Benodigde materialen

Keukenpapier, ovenschaal

Zoek een recept