Bloemkoolpizza met mozzarella en rauwe ham

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 80 minuten
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maal de bloemkool in een keukenmachine tot kruimels. Verdeel de bloemkoolkruimels over een bakplaat en rooster ze circa 20 minuten in de 
oven. Schep tussendoor een paar keer om. 

  3. Laat de bloemkoolkruimels afkoelen, schep ze op een theedoek en knijp al het vocht eruit. 

  4. Meng de bloemkool met de Parmezaanse kaas en het ei. Breng op smaak met een snufje zout.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 2 egale bodems van het mengsel.
  6. Bak de bodems in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig. Meng intussen de gezeefde tomaten met de knoflook en oregano en breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep wat tomatensaus op de pizzabodems en beleg met de rauwe ham, tomaatjes en mozzarella. Bak de pizza’s vervolgens nog circa 10 minuten tot de mozzarella is gesmol- ten. Bestrooi met de rucola en besprenkel met wat olijfolie. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 gr gezeefde tomaten
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 6 plakken rauwe ham
  • 1 bol mozzarella, in plakken
  • 40 gr rucola
  • olijfolie, om te besprenkelen

Benodigde materialen

Keukenmachine, schone theedoek, bakpapier

Zoek een recept