Boerenhamrolletjes met ricotta en kruidige champignons

/5
 

2 beoordelingen

  • Voorgerecht
  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de champignons op hoge stand in 1 minuut bruin.
  2. Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog 1/2 minuut. Schep in een kom en laat wat afkoelen.
  3. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg 8 plakken ham op een snijplank en vouw ze in de lengte dubbel. Bestrijk met de ricotta en rol de ham stevig op.
  5. Leg de rolletjes op een mooi blaadje radicchio.

Bereidingstip:

In plaats van radicchio kun je witlof of rucola gebruiken. Neem in plaats van achterham eens rauwe ham (lekker pittig) of mortadella (nog Italiaanser).

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram kastanjechampignons (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel gedroogde tijm of
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 100 gram ricotta
  • 200 gram boerenachterham
  • 8 blaadjes radicchio

Zoek een recept