Boerenkoollasagne met drie kazen

/5
 

0 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 40 minuten
  • 4 personen
  • Hollands

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  2. Verhit de olijfolie en bak hierin de prei en knoflook. Voeg de boerenkool toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de room toe en gaar 5 minuten verder.
  3. Schep een laagje van het groentemengsel in de ovenschaal. Leg 3 lasagnebladen erop gevolgd door een derde deel van de ricotta, blauwe kaas en Parmezaanse kaas.
  4. Verdeel de helft van het overige groentemengsel erover, verdeel de helft van de overige kazen erover en dek weer af met 3 lasagnebladen. Verdeel de rest van het groentemengsel en de kaas erover.
  5. Bak de lasagne in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 in halve ringen gesneden prei
  • 3 teentjes fijngehakte knoflook
  • 200 gram panklare boerenkool
  • 150 ml room
  • 6 koelverse lasagnebladen
  • 400 gram ricotta
  • 200 g blauwe kaas (bijv. roquefort)
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Benodigde materialen

Ingevette ovenschaal

Zoek een recept