Boerenkool met worst, spek en amandel

/5
 

1 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 40 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels met de boerenkool en de rookworst met het zuurkoolspek erop in circa 20 minuten gaar in water met zout.
  2. Verhit de olie en bak hierin de uien lichtbruin.
  3. Neem de worst en het spek uit de pan.
  4. Giet de aardappels met boerenkool af en vang het kookvocht op.
  5. Stamp de aardappels met de boerenkool, uien, mosterd en een beetje kookvocht.
  6. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  7. Snijd de worst in stukken en snijd het spek in plakjes.
  8. Verdeel het vlees over de boerenkool en bestrooi met de amandelen.

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 600 gram panklare boerenkool
  • 1 verse rookworst
  • 200 gram zuurkoolspek aan een stuk
  • 2 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 2 (rode) uien in ringen
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 50 gram grof gehakte blanke amandelen

Zoek een recept