Broodje met zalm en hüttenkäse

/5
 

1 beoordelingen

  • Ontbijtgerecht
  • 15 minuten
  • 1 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  2. Knip de bieslook en peterselie boven een kommetje heel fijn.
  3. Leg de blaadjes basilicum op elkaar, rol in de lengte op tot een 'sigaartje' en knip in dunne reepjes.
  4. Meng de hüttenkäse door de kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg het broodje op de snijplank en snijd voorzichtig doormidden.
  6. Leg de helften met de snijkant naar boven op een bakplaat.
  7. Rooster onder de hete grill in 2 minuten goudbruin.
  8. Snijd ondertussen de zalm in reepjes.
  9. Bestrijk de onderste helft van het broodje royaal met de kruidenkaas en leg de zalm erop.
  10. Dek af met de bovenkant van het broodje.
  11. Snijd de limoen in 4 partjes en leg één partje naast het broodje.

Ingrediënten

  • 3 gram verse bieslook
  • 1 takje peterselie
  • 2 gram verse basilicum
  • 50 gram hüttenkäse
  • 1 kaiserbroodje
  • 25 gram gerookte zalm
  • 1/4 limoen
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Benodigde materialen

Ovengrill

Zoek een recept