Burger Bacon & Egg

  • Hoofdgerecht
  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Hollands

Ingrediënten

  • 4 bistro hamburgers
  • 2 eetlepels BBQ&Grill rub classic
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 12 plakjes streaky bacon
  • 4 eieren
  • zonnebloemolie
  • 2 kropjes little gem
  • 8 zoetzure augurken
  • 4 eetlepels barbecuesaus
  • versgemalen peper
  • zout

Zoek een recept


1.      Bestrooi de hamburgers met de rub en wrijf dit er aan alle kanten goed in. Laat het even intrekken. 

2.      Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een anti-kleefpan of grillpan en bak er de burgers aan beide kanten mooi goudbruin en krokant in en laat nog even doortrekken. Leg er halverwege de baktijd de streaky bacon bij, zodat die mooi krokant en warm wordt.

3.      Neem de burgers uit de pan, houd warm en bak nu 4 spiegeleitjes in de pan. Kruid met

zout en peper.

4.      Snijd de broodjes doormidden en bak ze eventueel nog kort op het kruim in een pan.

5.      Pluk de sla, dresseer op de onderste helft van het broodje en leg er 1 grofgesneden augurk op. Leg er 1 plakje streaky bacon bij en druppel er wat barbecuesaus op.   

6.      Beleg met de burger, leg er de rest van de streaky bacon en het spiegeleitje op. 

7.      Schenk er nog wat barbecuesaus over en dek af met het kapje van het broodje.

8.      Steek een augurk aan een prikker en zet er het broodje mee vast.