Cajunstyle eenpansgerecht van kipfilet en groente
6 beoordelingen

Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in grove stukken.
- Maak de paprika’s en de bleekselderij schoon en snijd in fijne stukjes.
- Schil de zoete aardappels en snijd in fijne blokjes.
- Verwarm in een ruime hapjespan de zonnebloemolie en bak de kipfilet er stevig in aan. Kruid met zout en peper.
- Voeg alle groenten en de specerijen toe en laat enkele minuten smoren.
- Blus de pan af met de tomatenblokjes (met vocht). Breng het geheel tegen de kook, draai het vuur lager en laat zo’n 25 minuten zachtjes smoren.
- Breng eventueel nog op smaak met wat extra specerijen en/of zout en peper. Serveer het stoofgerecht eventueel met versgebakken brood.
Ingrediënten
- kipfilet, 4 stuks
- paprika, 1 rode, 1 gele en 1 groene
- bleekselderij, 4 stengels
- zoete aardappel, 2 grote
- zonnebloemolie, 2 eetlepels
- verse koriander, ½ bakje
- Original Spices Jonnie Boer Carribean Spice, 2 eetlepels
- tomatenblokjes, 1 blikje à 400 gram
- versgemalen peper
- zout
Zoek een recept