Cajunstyle eenpansgerecht van kipfilet en groente

/5
 

6 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 45 minuten
  • 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in grove stukken.
  2. Maak de paprika’s en de bleekselderij schoon en snijd in fijne stukjes.
  3. Schil de zoete aardappels en snijd in fijne blokjes.
  4. Verwarm in een ruime hapjespan de zonnebloemolie en bak de kipfilet er stevig in aan. Kruid met zout en peper.
  5. Voeg alle groenten en de specerijen toe en laat enkele minuten smoren.
  6. Blus de pan af met de tomatenblokjes (met vocht). Breng het geheel tegen de kook, draai het vuur lager en laat zo’n 25 minuten zachtjes smoren.
  7. Breng eventueel nog op smaak met wat extra specerijen en/of zout en peper. Serveer het stoofgerecht eventueel met versgebakken brood.

Ingrediënten

  • kipfilet, 4 stuks
  • paprika, 1 rode, 1 gele en 1 groene
  • bleekselderij, 4 stengels
  • zoete aardappel, 2 grote
  • zonnebloemolie, 2 eetlepels
  • verse koriander, ½ bakje
  • Original Spices Jonnie Boer Carribean Spice, 2 eetlepels
  • tomatenblokjes, 1 blikje à 400 gram
  • versgemalen peper
  • zout

Zoek een recept