Smeltende camembert van de barbecue

/5
 

0 beoordelingen

  • Bijgerecht
  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Mocht het nu slecht weer zijn of je beschikt niet over een barbecue met een deksel, dan kun je de camembert altijd in een voorverwarmde oven met grill bereiden. Je kunt dan dezelfde bereidingstijd aanhouden.

Bereidingswijze

1. Steek de barbecue aan, zorg dat de kooltjes goed gloeien en schuif deze naar een kant, zodat je het kaasje indirect kunt bereiden. Het dient dus niet direct boven de kooltjes te smelten, maar er net naast. Anders zou het houten bakje volledig verbranden.

2. Haal de camembert uit de verpakking en verwijder de folie. Bewaar het houten bakje van de camembert.

3. Snijd zo dun mogelijk de bovenkant van de camembert, zodat de romige binnenkant tevoorschijn komt.

4. Vouw een stukje bakpapier in het houten bakje waarin de camembert zat en druk de kaas er terug in met de gesneden kant naar boven.

5. Smeer het kaasje in met de confituur en verdeel er de studentenhaver over.

6. Plaats de camembert op het rooster naast de kooltjes. Sluit de deksel en laat de camembert (afhankelijk van de rijpheid) ongeveer 10 minuten goed warm worden.

7. De binnenkant is nu helemaal zacht en lopend geworden.

8. Serveer met gesneden stokbrood en laat je gasten de kaas over hun brood lepelen.

Ingrediënten

  • 1 camembert, in houten doosje
  • 2 eetlepels vijgenconfituur
  • 4 eetlepels studentenhaver
  • 1 stokbrood

Benodigde materialen

Barbecue, bakpapier

Zoek een recept