Bouillon met tomaat, mozzarella en basilicum

/5
 

18 beoordelingen

  • Soep
  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze:

  1. Maak een kruisje in de gewassen tomaten en dompel ze enkele tellen in kokend water.
  2. Trek de velletjes van de tomaten af en snijd ze in blokjes. Bewaar de zaadlijsten apart van de blokjes.
  3. Verwarm de olijfolie in de soeppan en fruit de ui en knoflook even.
  4. Voeg de tomatenpuree toe.
  5. Voeg de gevogelte fond en de zaadlijsten van de tomaten toe en laat even trekken.
  6. Zeef de bouillon en verdeel over 4 glazen of kopjes.
  7. Garneer de soep met de blokjes tomaat, mozzarellablokjes en basilicum.

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 pot gevogelte fond
  • 1 zakje mini-mozzarellabolletjes
  • 4 takjes basilicum

Zoek een recept

Kooktechnieken

  • Tomaten ontvellen

  • Ui snipperen