Caprese van de grill

/5
 

0 beoordelingen

  • Voorgerecht
  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de plakken tomaat rondom met 2 eetlepels olie en gril totdat er mooie grillstrepen ontstaan.
  2. Leg de plakken tomaat vervolgens op een stukje aluminiumfolie aan de zijkant van de grill.
  3. Leg de plakken mozzarella erop en laat smelten.
  4. Meng de overige olie met de knoflook en bestrijk de plakken brood met deze knoflookolie.
  5. Gril het brood rondom knapperig op de barbecue.
  6. Schep voorzichtig de tomaat-mozzarellaplakken op het brood.
  7. Besprenkel met extra olijfolie.
  8. Bestrooi met zout, peper en de basilicum.

Wijntip:

  • Sauvignon Blanc van Jean Sablenay is een aanrader. Maar J. Meyer Pinot Blanc, Pirovano Pinot Grigio en Koopmanskloof Chardonnay vertonen evenmin grillen na het grillen. Een fijne droge rosé? Neem die van I am of Vega Libre.

Ingrediënten

  • 2 grote tomaten in dikke plakken
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 bollen mozzarella in plakken
  • 1/2 geperst teentje knoflook
  • 4 gehalveerde dikke plakken stevig brood
  • Handje basilicumblaadjes

Benodigde materialen

Grill of barbecue + aluminiumfolie

Zoek een recept