Carrot cake

/5
 

0 beoordelingen

  • Gebak en koek
  • 120 minuten
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Laat de boter voor de cake smelten, maar niet heet worden. Giet de boter in een kom en klop met een mixer de suiker, kaneel en een snuf zout erdoor. Klop één voor één de eieren erdoor tot een lichtbruin, schuimig mengsel.
  3. Voeg sinaasappelrasp en -sap toe en klop in gedeeltes het bakmeel erdoor. Blijf een paar minuten kloppen tot een luchtig beslag.
  4. Spatel de wortel en walnoten erdoor (houd enkele achter om te garneren) en klop op de laagste stand gelijkmatig door.
  5. Verdeel het beslag over de springvormen en bak in de oven in 30-40 minuten gaar.
  6. Laat de cakes afkoelen en verwijder de rand van de springvorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
  7. Klop intussen voor de frosting de boter, mascarpone, poeder- en vanillesuiker met een mixer glad en romig.
  8. Bestrijk 1 cake met een 1/3 van de frosting en zet de andere cake erbovenop. Bestrijk de bovenkant van de cake met de rest van de frosting.
  9. Zet de cake nog circa 1 uur in de koelkast zodat de frosting op kan stijven.
  10. Verdeel voor het serveren wat walnoten erover en bestuif met kaneelpoeder.

Tips

  • De carrot cake wordt nog feestelijker wanneer je hem garneert met repen geglaceerde wortel. Schaaf met een dunschiller dunne repen van een wortel. Kook de wortelrepen in het sap van 1 sinaasappel en wat honing op lage stand tot de wortel zachter wordt en het sap een beetje stroperig is. Laat de wortel uitlekken en drapeer de repen over de taart.

Ingrediënten

  • 75 gram zachte boter
  • 150 gram lichtbruine suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder of speculaaskruiden + extra om te bestuiven
  • 3 eieren
  • Rasp en sap van 1/2 sinaasappel
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 150 gram wortel, fijngeraspt
  • 50 gram geroosterde walnoten, grof gehakt
  • 50 gram zachte boter
  • 100 gram mascarpone
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram geroosterde walnoten + extra om te garneren

Benodigde materialen

2 ingevette springvormen van 22 cm Ø, bakpapier, oven

Zoek een recept