Ceviche van verse kabeljauw met venkel

/5
 

0 beoordelingen

  • Hapje
  • 15 minuten
  • Spaans

Voor 12 hapjes

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kabeljauw in blokjes van ongeveer 2,5 x 2,5 centimeter en doe ze in een kom.
  2. Rasp er de schil van de limoen over en pers er de limoen over uit.
  3. Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd in dunne ringen.
  4. Pluk de koriander.
  5. Snijd de tomaat in vieren, snijd er de zaadlijsten uit en snijd het vlees in fijne blokjes.
  6. Snijd de venkel zo fijn mogelijk.
  7. Meng de venkel, de rode peper, de tomaat en de koriander met de blokjes kabeljauwfilet en kruid met wat zout.
  8. Laat ongeveer 2 uur marineren in de koelkast. Door het limoensap zal de kabeljauwfilet lichtjes garen ondanks dat je het niet verwarmt.
  9. Schep het geheel ijskoud op een bordje en steek er her en der de chips tussen.

              

Ingrediënten

  • 150 gram verse kabeljauwfilet zonder vel
  • 1 limoen
  • 1/2 bosje verse koriander
  • 1/4 verse venkel
  • 1 tomaat
  • 1/2 rode peper
  • 12 tortillachips

Zoek een recept