Ciabatta club sandwich

/5
 

1 beoordelingen

  • Lunchgerecht
  • 65 minuten
  • 4 personen
  • Italiaans

Bereidingwijze:

  1. Leg de plakjes ham op een velletje bakpapier netjes naast elkaar en leg in de magnetron. Zet 30 seconden aan en open de deur. Als de plakjes nog niet krokant zijn, herhaal dit nog een paar keer tot ze mooi krokant zijn.
  2. Breng in een steelpannetje de balsamicoazijn aan de kook met de basterdsuiker en laat inkoken tot het stroperig wordt.
  3. Giet in een schaaltje en laat afkoelen in de koelkast.
  4. Snijd de aardbeien in vieren en meng met de stroop van balsamicoazijn.
  5. Snijd de ciabatta in lange schuine plakken en rooster ze onder een hete ovengrill goudbruin.
  6. Bestrijk de sneetjes brood met mayonaise.
  7. Verdeel de sla, ham, mozzarella en de aardbeien over de sneetjes.
  8. Maak een stapeltje en zet de sneetjes brood vast met prikkers en serveer.

Ingrediënten

  • 100 gram Prosciutto di Italia
  • 4 eetlepels rode balsamicoazijn
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 200 gram aardbeien
  • 1 ciabatta
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 kropsla, gewassen en in stukjes gescheurd
  • 1 bol mozzarella, in plakjes

Benodigde materialen

Bakpapier

Zoek een recept