Cordon Bleu van kalkoen

/5
 

1 beoordelingen

  • Hoofdgerecht
  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Wereldkeuken

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kalkoenfilet in 8 plakjes en snijd deze open als een envelopje. Kruid met zout en versgemalen peper.
  2. Doe de spinazie met de roomkaas in de keukenmachine en draai tot een glad geheel. Kruid nog lichtjes met wat versgemalen peper.
  3. Smeer de envelopjes van kalkoenfilet in met de roomkaas en vouw ze terug dicht.
  4. Smeer de buitenkant in met grove mosterd.
  5. Snijd de rauwe ham doormidden en rol de gevulde kalkoenfilet in de rauwe ham.
  6. Prik ieder pakketje vast met een takje rozemarijn.
  7. Bak de cordon bleu’s in een gourmetpannetje om en on tot de ham mooi kleurt en krokant wordt en de kalkoenfilet gaar is. Reken hiervoor ongeveer 8-10 minuten, afhankelijk van de dikte.

Ingrediënten

  • 400 gram kalkoenfilet
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 100 gram spinazie
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 8 takjes verse rozemarijn
  • zout
  • versgemalen peper

Zoek een recept